Meghívó

Tisztelt Méhésztárs!

Meghívjuk az OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezetének gyűlésére.

Időpont: 2020.10.03. SZOMBAT 1500 – 1800 óra.

Helyszín: Cegléd, Iskola u. 1. Református Egyház Gyülekezeti Ház (nagyterem), ami a Református Nagytemplom mögött a Kazinczy és az Iskola utca sarkon található (parkolási lehetőség a Kazinczy utcában).


COVID-19 Tájékoztatás!

 

Az egyesületi gyűlésen kötelező szabályszerűen maszkot viselni, az orrot és a szájat egyaránt takarva! Kérjük, hogy a személyes üdvözlést (kézfogást) mellőzzék, valamint ügyeljenek a 1,5-2 méteres távolság megtartására.

A koronavírus betegség tünetivel NEM vehet részt a gyűlésen!

Amennyiben koronavírus járvánnyal kapcsolatos aktuális védelmi intézkedések következtében az egyesületi gyűlés megtartása nem lenne lehetséges, arról a www.ommecegled.hu weboldalon tájékoztatjuk Önöket.


Napirendi Pontok

 

  • Petneházy Antal elnök, beszámoló az elmúlt időszakról, egyesületi aktualitások.
  • Jandácsik Attila megyei méhészeti szaktanácsadó beszámolója, a Méhészeti Nemzeti Programról méhészeti aktualitásokról.
  • Egyebek: Várjuk azon méhésztársak jelentkezését, akik saját méhészeti technológiájukat ismertetnék a gyűlésen résztvevőkkel.

Meghívott Előadó

Pásztor Zoltán

Előadás témája: Fészekcserés mézeltetés NB 18-as kaptárban.


 Kirándulás 2020.09.19-20. Bemutató méhészet látogatást a koronavírus járvány helyzetre való tekintettel nem került megtartásra. A tervezett kétnapos szakmai kirándulás egy másik időpontban megtartjuk. A kirándulásra befizetett előlegek a gyűlés ideje alatt visszafizetésre kerülnek.

Szaktanácsadói ügyfélfogadás: Az OMME kérésére a személyes ügyfélfogadás helyett telefonos és online, azaz elektronikus levélen keresztüli ügyfélfogadás lépett életbe. Ha valakinek mégis személyes segítség kell, telefonos egyeztetés után van rá lehetőség végső esetben.

Méhcsaládszám változásának bejelentését a 2153-as nyomtatványon tehetik meg. A gyűlés alatt ebben segít Jandácsik Attila.


Mézes Reggeli 2020.11.20!

Az OMME Cegléd Egyesület döntése értelmében, a COVID-19 pandémia okozta speciális helyzetben a hetedik alkalommal meghirdetett mézes reggeli rendezvény rendhagyó módon kerül megrendezésre. Az idei évben személyes méz kóstoltatás és bemutató programok nem kerülnek megtartásra!

Ezért arra kérjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy a lakókörnyezetükben található óvoda vagy általános iskola vezetőjét keressék fel és egyeztessenek arról, hogy a mézes reggeli időpontján (2020.11.20.) tízóraira a gyermekek mézes kenyeret/kalácsot kapjanak.

A mézes reggelihez a mézet az elmúlt évekhez hasonlóan az egyesületi tagoktól elsősorban októberi vagy a novemberi gyűlésen gyűjtjük össze és adjuk át azok részére, akik segítenek a program lebonyolításában.

Kiegészítő programként az OMME által elkészített kisfilmeket órai foglakozás keretében a kijelölt osztályokban a pedagógusok közreműködésével levetítésre kerülnének.

A mézes reggelihez OMME Termelői üveg és tető a gyűlés ideje alatt átvehető (50 db méhcsaládig 0,5 kg, 50 db méhcsalád felett 1 kg akácméz).

A mézek leadására elsősorban októberi vagy a novemberi gyűlésen van lehetőség!

A tagdíj kiegészítéseként leadott mézek november 20-án a rendhagyó módon megtartásra kerülő Mézes Reggelin kerülnek felhasználásra. Aki nem tud vagy nem akar részt venni a méz adományozásban annak a 2021 évi tagdíj fizetésekor 50db méhcsaládig 1000 Ft 50db méhcsaládtól 2000 Ft tagdíj kiegészítést kell fizetni.


Értesítjük Tisztelt Méhésztársakat, hogy a novemberi gyűlésünk

Tervezett időpontja 2020.11.07. szombat 1500

Előadó: szervezés alatt

Üdvözlettel:

OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezete

www.ommecegled.hu   |  

Comments are closed.