Rólunk

OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezete

Alapítva: Cegléden – 2011 november / jelenlegi taglétszám 165 fő/

Az egyesület fő célkitűzése az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Helyi Szervezeteként a ceglédi és a vonzáskörzetébe levő településeken található méhészek egységes szervezetbe tömörítése.

Az Országos Magyar Méhész Egyesület alapszabályzatában foglaltak maradéktalan betartása.

Az egyesületi gyűléseken hasznos információkat kapnak a méhészek a különböző méhészeti technológiákról, megfelelő méhegészségügyi kezelésekről az aktuális támogatási jogcímekről valamint a nyomtatványok helyes kitöltéséről.

A Méhészeti Nemzeti Programban található és támogatásra megvásárolható berendezésekről illetve méhészetekben használható gyógyszerek, gyógyhatású készítmények megfelelő alkalmazásáról külön tájékoztatást kapnak az egyesületi tagok.

Az egyesület gyűlésein rendszeresen van mód különféle méhészeti kellékek vásárlására valamint méhészeti gyógyszerek kedvezményes megrendelésére.

Az egyesület három éves fennállása alatt tizenhét alakalommal méhészgyűlést és kettő alkalommal bemutató méhészetlátogatást szervezett ahol hasznos információkat szerezhettek a résztvevők.

Az egyesület érdekvédelmi tevékenység keretében a Nemzeti Agrár Kamara Pest megyei küldöttei közt is képviseli a méhészek érdekeit.

A helyi termelői érdekek védelme, a nem megfelelő piaci magatartást végzők kiszűrése a szakhatóságokkal szoros együttműködés az estleges szabálytalanságok megakadályozása és kiszűrése céljából.

A helyi és környékbeli gazdakörökkel jó kapcsolat ápolása a méhészek és a gazdák érdekvédelme céljából. / vándorlási szabályok betartása, méhlegelők megóvása /

A méhészekre vonatkozó jogszabályi kötelezettségekről pontos és részletes tájékoztatás adás az egyesület gyűlésein.

Az egyesület helyi tagdíjából valamint különféle pályázati lehetőségek kihasználásával méhészeti rendezvényeket szervez és az előadásokhoz berendezéseket szerez be.

Fontos feladat a meglévő méhlegelők megóvása különös tekintettel az akác védelme.

Az egyesület elérhetősége és tisztségviselők neve:

OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezete / 2700 Cegléd , Darázs utca. 3

Elnök: Petneházy Antal Te.: 06-30-9-959-822, 53-318-219 , e-mail.: