Állatjóléti támogatás

Tisztelt Méhésztárs!

Tisztelt Méhésztárs!

Értesítjük, hogy 2022 június 03-án megjelent a „Méh állatjóléti támogatás”pályázati felhívás. A pályázat keretében normatív támogatás igényelhető.

  • A kérelem benyújtásának határideje: 2022.június 20- 2022. július 19. A kérelem

benyújtásának módja kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, elektronikus űrlapkitöltő szolgáltatás segítségével (http://ekerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu)

  1. pályázat kitöltése benyújtása előtt ajánljuk, mindenki alaposan gondolja át, hogy hány méhcsaládra kíván pályázni, és tudja-e vállalni a támogatással járó kötelezettségeket, hiszen jelen pályázat 2,5 évre szól. A pályázathoz a végső határidő (2022.07.19) után NEM lehet csatlakozni!!!

Értesítjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy a pályázat benyújtásában a szaktanácsadók nem vesz rész, a kitöltéssel kapcsolatos szakmai tájékoztatással tudják segíteni a méhészeket.

     A pályázat beadására a méhészek alapvetően három változat közül tudnak választani. 

1./ Igénybe veszi valamely pályázatíró szolgáltatását, aki pályázat írói díj ellenében  segít a kitöltésben, benyújtásban, illetve nyomon követésben, figyelmeztet a határidőkre. A pályázatírók listája a Méhészújság júniusi szám 17. oldalán található.

2./Az OMME honlapján található kitöltési sablonok és segítő dokumentumok alkalmazásával, személyes adatok kitöltésével igénybe veszik a falugazdász-hálózat szakembereinek a segítségét. A falugazdászok ingyen segítenek, azonban minden esetben teljesen kitöltött dokumentumokkal kell érkezni, illetve folyamatosan figyelemmel kell kísérni a pályázattal kapcsolatos határidőket. 

3./ A méhész saját maga kitölti a szükséges mellékleteket és, az OMME honlapján található sablonokat alkalmazza, és feltölti a dokumentumait, beadja a pályázati kérelmét, itt is folyamatosan követni kell a határidőket!

A pályázati támogatásra akkor jogosult, ha:

  • kérelem benyújtását megelőzően legalább 3 éve a (TIR) rendszerben bejelentett méhállománnyal rendelkezik. 
  • a támogatást igénylő a vállalását a 2021.november 15-ig TIR-ben nyilvántartásba vett méhcsalád után veheti igénybe
  • a teljes támogatási időszakra a TIR –ben szereplő méhcsaládszámra a pályázatban foglalt kötelezettséget vállal.
  • a támogatást igénylő a kérelem benyújtásakor és a teljes kötelezettség vállalás időszakra érvényes OMME- tagsággal rendelkezik. A tagsági igazolást az OMME központ automatikusan igazolja az Államkincstár részére.
    • támogatás mértéke: 15 euró/méhcsalád/év. A 2022 évre vonatkoztatva a féléves gazdálkodási év miatt arányosan 7,5 euro/méhcsalád/év támogatási összeg igényelhető.

FIGYELEM!!! Vátozás történt az elmúlt időszakhoz képest a Méhészeti Nemzeti Program a Közös

Agrárpolitikai támogatási rendszerbe történő átállás miatt a jelenlegi legfrissebb információk alapján 2022. augusztus 01-től 2022. december 31-ig senki ne vásároljon semmit! A támogatásokra vásárolt eszközök és termékek 2023.január 01-ét követően kiállított számlákkal lehet elszámolni. Kéjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy az OMME honlapján (www.omme.hu) tájékozódjanak az esetleg időközben bekövetkezett változásokról!

Üdvözlettel: OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezet Vezetőség 

WWW.OMMECEGLED.HU

Comments are closed.