Meghívó

Tisztelt Méhésztárs!

Meghívjuk az OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezetének gyűlésére.

Időpont: 2023.10.07. SZOMBAT  1500– 1800 óra.

Helyszín: Cegléd, Iskola u. 1.  Református Egyház Gyülekezeti Ház  nagyterem, ami a  Kazinczy és az Iskola utca sarkon található  (Parkolási lehetőség a Kazinczy utcában).

Napirendi pontok

  • Petneházy Antal elnök, beszámoló egyesületi aktualitások.
  • Jandácsik Attila megyei méhészeti szaktanácsadó beszámolója,

MEGHÍVOTT ELŐADÓ:

Mészáros János

Előadás témája:  Kaptárak készítése fából és ezek felületi védelme.     

Bemutató méhészet látogatás! Értesítjük a Tisztelt Méhésztársakat, hogy 2023.10.01 (vasárnap) időpontra bemutató méhészet látogatást szervezünk, Gajdos Máté debreceni méhészetébe.

 A program egy napos, ceglédi indulás  időpontja 0700 (Kossuth Művelődési ház előtt), abonyi felszállás ( központi autóbusz állomás)  indulás időpontja 0730 .

A bemutató méhészet látogatást követően 2,5-3 órás szabad program a Debreceni  Nagyerdő területén. A Nagyerdő területén éttermek és egyéb turisztikai látványosságok is találhatók. A bemutató méhészet látogatás minden résztvevő számára ingyenes, a rendezvény a Méhészeti Nemzeti Program támogatásából kerül megtartásra.

 A programra korlátozott számban még van lehetőség jelentkezni 2023.09.02-ig   a 06 30 9959 822 telefonszámon vagy  e-mailben az címen.         

Figyelem!  

Tájékoztatjuk a méhésztársakat, hogy akik részt vesznek a méh állatjóléti támogatásban kötelezően egy alkalommal mézvisszahagyást kell jelenteniük. Emlékeztetőül a pályázati felhívásból:

“A támogatást igénylőnek az adott évben – a kötelezettségvállalás teljes időtartama alatt – a Magyar Államkincstár (a továbbiakban: Államkincstár) felé, az Államkincstár által közzétett elektronikus formanyomtatványon, ügyfélkapun keresztül, a méz visszahagyása előtt legalább 3 munkanappal, be kell jelentenie a pergetés napját és a 4 kg méz visszahagyására vonatkozó szándékát.”

Méhcsaládok kötelező őszi bevizsgálása!  Felhívjuk a Tisztelt Méhésztársak figyelmét, hogy a 70/2003. (VI.27) FVM rendelet 7 §- (1) bekezdésében előírtak szerint a méhcsaládoknál 09.30-ig kötelező méhegészségügy vizsgálatot el kell végezni!

A méhcsaládok számában történt változást a TIR-ENAR rendszerben október 15-ig be kell jelenteni a méhésznek.

Következő gyűlésünk tervezett időpontja:  2023. 11.04.  szombat 15 00.

Az előadás szervezés alatt.

OMME Cegléd és Környéke Helyi Szervezet

 Vezetőség

WWW.OMMECEGLED.HU

Comments are closed.